sie 302012
Rozgrzej piekarnik do 220 st. C. Zmiksuj 160 g masła, 5 jajek, 3 szklanki mąki i 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Powstałe w ten sposób ciasto odstaw.
Natrzyj blachę masłem i posyp bułką tartą. Następnie wyłóż jej dno ciastem.
W osobnej misce wymieszaj 5 szklanek malin i pokrojoną na drobne kawałki białą czekoladę (2 …tabliczki). Wysyp mieszankę na warstwę ciasta.
Teraz przygotuj kruszonkę. Wymieszaj 125 g masła, jedną szklankę mąki, 3/4 szklanki pokrojonych na drobno migdałów i pół szklanki cukru.
Powstałe ciasto podziel na małe kawałki i rozsyp je w blasze, na warstwie malin i białej czekolady.
Piecz około godziny. Można serwować na ciepło z lodami waniliowymi.