gru 282014
 

Rewelacyjny placek tesciowej. Leci to jakos tak:

Placki

Obrac, zetrzec zmieniaki z cebula.

Odsaczyc i tyle co odsaczonej wody dodac mleka.

Dodac dwa jajka, sol, pieprz, szklanke maki.

Wymieszac smarzyc na rozgrzanym oleju.

Sos

Wolowina – pokroic w kostke i smazyc. Zrzucic do garka.
Cebula – pokroic w kostke i smazyc. Zrzucic do garka.
Pieczarki, wrzucic cale na goraca wode na 10min, wylaczony gaz. Potem je pokroic, do gara. Pokroic papryke czerwona (2 lub 3 papryki) i jedna lub dwie marchweki – do garka.
Zrzucic do garka, podlac garaca woda i dusic mozna dodac kostke rosolowa.
Dodac ziele angielskie, sol, pieprz, lisc laurowy.
Czubata lyzka maki + pol szklanki wody, rozrobic, dodac.

Infuzja koncowa

Placek polozyc na talerz, polac sowicie sosem, zlozyc na pol, polac smietana 18%, oproszyc swieza pietruszka.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)