Ciasto
Proszek do pieczenia (1 łyżeczka)
mąka (300 g)
kakao (2 łyżki)
cukier puder (0,75 szklanki)
masło (0,75 kostki)
jajko (1 sztuka)
śmietana kwaśna (1 łyżka)
Masa serowa
Budyń o smaku waniliowym (1 opakowanie)
Cukier wanilinowy (1 opakowanie)
jajko (5 sztuk)
cukier (1,5 szklanki)
masło miękkie (250 g)
ser mielony na sernik (1 kg)
mąka (1 łyżka)
skórka pomarańczowa (2 łyżki)
rodzynki (2 łyżki)
Sposób przygotowania
Białka oddziel od żółtek.
Żółtka utrzyj z cukrem i Cukrem wanilinowym, białka ubij na pianę.
Do utartych żółtek dodaj masło i razem zmiksuj.
Następnie dodaj ser, Budyń (proszek) i mąkę.
Na koniec delikatnie wymieszaj z pianą. Dodaj bakalie.
Teraz czas na ciasto.
Mąkę, kakao i cukier posiekaj z masłem i proszkiem do pieczenia.
Dodaj jajko i śmietanę.
Zagnieć ciasto, wstaw je na pół godziny do lodówki, następnie podziel na 2 części.
Jedną część ciasta rozwałkuj i przełóż do wysmarowanej masłem tortownicy.
Na ciasto wyłóż masę serową i zetrzyj na tarce o grubych oczkach pozostałe ciasto.
Wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika i piecz przez około 60 minut.